dimarts, 12 de març del 2013

LA TATICRÒNICA. PART 1/3.

1.- A l,any vinent.
L’oratget temut per tots finalment no ha sigut del tot roïn. Tal volta una miqueta d’aire els primers dies, però en general bó. I clar, si l’any passat la neu no va permetre plantar la Font-home….enguany….. Collons!!! No l,hem plantada per….. excés de bon oratge!!! Home,  certament que els primers dies corria un ventorrillo simpàtic… però el ben cert és que la gossera d’anar a la cotxera de Conseguidor, enganxar totes les boles de llums, els bancalets per seure, instalar la barra-font, col.locar els neons, contractar la seguretat privada, comprovar acreditacions, mirar que els decibels de l’equip d’audio no supere el límit permés,.. Bé, al remat la carpeta dels collons…., per al proper any.

2.- El foc fester i la concissió.
En València quan són falles llancem mascletades. En Bocairent també fan foc quan comencen les festes i quan acaben les festes. Però hi ha una diferencia substancial; En València l’ordre per començar una mascletà és: “Senyor Pirotècnic, pot començar la mascletà!!” En Bocairent és més simple: Sobra amb… Nyenya!!!!!! Clara mostra de concissió…. I parlant de Nyena…, en Bocairent ja no es gasten estufes de nyenya (cal dir llenya) sinó que s’han posat de moda les estufes de pellets… (segons informa el nostre corresponsal V. Reig)

3.- La Petaca i la mandanga.
La petaca de la crisi. Jo ho he notat molt estes festes. Poquets diners m’he gastat en cubates comprats en la barra. La idea petaquil és fantàstica. Sols cal reomplir la petaqueta de vegada en quant i… listo!!! Sobre l’adquisició de la petaqueta al principi la idea era: Si tens mandanga tens Petaca, encara que finalment sense mandanga també tens petaca.  Sols has de ronronejar un poquet, ficar ullets, gastar una veu meloseta i… Conseguidor et proveeix de petaca… personalitzada amb el teu nom i tot.